Fedde's kamertje - Elina Styling
52044
post-template-default,single,single-post,postid-52044,single-format-gallery,edgt-core-1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Fedde’s kamertje

Binnenkijken in baby- en kinderkamertjes is natuurlijk het leukste wat er is. Mirjam Hart (instagram: @mirjam_hart) benaderde mij een tijdje terug voor een binnenkijker van Fedde’s kamertje. Voor haar blog The Baby Project fotografeert ze de leukste baby- en kinderkamers en plaatst ze eens in de twee weken een nieuwe binnenkijker. Zo leuk om haar op bezoek te hebben en Fedde’s kamertje terug te zien op haar blog! Ze maakte deze prachtige foto’s waar ik heel blij mee ben!

Mijn woonstijl is een mix van alles wat ik leuk vind en dit zie je terug in het kamertje van Fedde. Ik houd van een rustige basis met vergrijsde kleuren, aangevuld met natuurlijke materialen en oude (tweedehands) items. Ik mix graag stoer met zacht, oud met nieuw en zoek daarin graag naar balans. In ons interieur kom je niet veel felle kleuren tegen, maar een zachte accentkleur gebruik ik juist heel graag.

Wat je ook terugziet in het kamertje is mijn liefde voor zelfmaken. Oude items krijgen bij mij een nieuwe functie of een ander kleurtje. Mijn schoonvader en vriend zijn gelukkig heel handig, want ik kom regelmatig thuis met een nieuw klusje.. De boekenplankjes zijn door mijn schoonvader gemaakt van een oud houten kratje. Hij zaagde het in de lengte doormidden en met een onzichtbaar ophangsysteem hangen ze nu heel leuk in het kamertje! Alle boekjes hebben we cadeau gekregen en ze hebben nu een mooi plekje gekregen. Een leuke verzameling waar ik af en toe al een verhaaltje uit voorlees. Ook de houten haaitjes toverde hij voor mij om in leuke wandhaken. Dat deed hij door er een houten klosje achter de monteren. Ik hang er Fedde’s kledingsetjes aan of andere leuke items.

   

Het kamertje van Fedde is een echte jongenskamer geworden. Al vrij vroeg in de zwangerschap begon ik met het verzamelen van inspiratie en maakte een moodboard van favoriete kleuren, meubels en accessoires. Ik ging aan de slag met blauw- en grijstinten, gecombineerd met zwart en hout. De lambrisering is geschilderd in de kleur ‘Damp’ van Histor, mijn favoriete grijstint. We hadden een restje over uit de woonkamer en het was precies genoeg voor de 120 cm hoge baan op de muur. De lambrisering maakte ik af met leuke muurstickertjes. De wand achter de kast heeft de kleur ‘Sea Green’ van vtwonen. De commode en het wandkastje erboven hebben de kleur ‘Pale Jade Green’ van Le Noir et Blanc (via Karwei). Het trekeendje vond ik bij de kringloop en had een rood snaveltje. Die werd natuurlijk zwart!

   

   

Gebreid vestje: gemaakt door Fedde’s oma. 
Kussentjes in het ledikant: Berg van Fabelab, ster en paddestoeltje zelf gemaakt.
Muurstickers: June Interiors, Posters: Desenio

De rest van het kamertje heeft zich ingevuld met spulletjes die ik in de loop van de zwangerschap heb verzameld, cadeau heb gekregen of die ik nog had liggen. Zo hadden de wandkastjes nog geen plekje en hangen ze nu leuk boven Fedde’s commode. De commode is mijn grote trots, die heeft mijn schoonvader zelf gemaakt. Hij is onwijs mooi geworden en is ook nog eens heel praktisch: door de ruime lades hebben we veel opbergruimte en we kunnen overal makkelijk bij. Als Fedde straks groter is, kunnen we de commode blijven gebruiken als ladekast. Het witte kastje was een rommelmarkt vondst. Hij was rood geverfd, ik heb er uren op staan schuren tot het laatste restje rood was verdwenen. Gelukkig was alleen de buitenkant geverfd ;) Nu is het een mooi displaykastje voor Fedde’s eerste echofoto.

Het kamertje van Fedde is mijn grote trots in huis, ik kom er zo graag en rommel of schuif vaak nog wat met de spulletjes. Benieuwd naar de rest van de foto’s en de leuke binnenkijker van Mirjam? Neem dan even een kijkje op haar blog!

    

Witte slinger: Sukha, Sterrenslinger: MRS Bloom, Vos: Sissy Boy, Petje: Van Paulien, Rammelaar: Fabelab, Bijtbootje: Oli & Carol

BewarenBewaren

2 Comments
 • Mirjam Hart

  17 juli 2017 at 22:06 Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen dat jij er blij mee bent! Het kamertje is echt prachtig! Heel creatief ingericht en zo ontzettend fotogeniek. Super dat ik foto’s bij jullie mocht maken.
  Liefs, Mirjam

  • Elina van der Weiden

   25 juli 2017 at 13:26 Beantwoorden

   Dankjewel Mirjam, heel leuk dat je er was!

Post a Comment